Home  /  Boli   /  Dietele vegane aduc beneficii majore oamenilor şi planetei noastre

Dietele vegane aduc beneficii majore oamenilor şi planetei noastre

Ştim cu toţii că dietele vegane au un impact major asupra sănătăţii organismului, iar beneficiile sunt nenumărate. Pe lângă acest fapt incontestabil, oamenii de ştiinţă au descoperit în urma studiilor efectuate faptul că, pe lângă sănătatea indivizilor, o astfel de alimentaţie contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea climatului de pe Terra.

Practic, studiile efectuate au sugerat și faptul că tranziția către o dietă mai bogată în fructe și legume proaspete ar putea reduce mortalitatea cu 6-10% și emisiile de gaze de la sere cu 29-70%, în comparație cu situația actuală raportată la anul 2050.

Cercetatorii afirma faptul ca, dacă am deveni cu toții vegani, impactul asupra schimbărilor climatice ar fi major. De asemenea, printr-o astfel de alimentatie s-ar economisi între 700-1000 miliarde de dolari pe an, bani care ar putea fi investiți în educație sau sănătate, iar risipa de mâncare s-ar reduce cu 70%. Pe langa toate acestea, dacă oamenii s-ar transforma în vegani, până în anul 2050 ar fi salvate 8 milioane de vieți.

Specialiştii susţin că dietele dezechilibrate, cu puține legume și multă carne roșie procesată sunt responsabile pentru foametea mondială.  Practic, consumul mare de carne roșie procesată excesiv și consumul mic de fructe și legume proaspete cresc riscul de mortalitate prematură în cele mai multe zone în care oamenii sunt supraponderali sau obezi.

Astfel, fără a schimba nimic în dietă, situația se va înrăutăți și populația va suferi de mai multe boli cronice asociate cu o greutate mare datorată alimentației nesănătoase.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button