Home  /  Boli   /  Alimentele care ne protejează de radiaţii

Alimentele care ne protejează de radiaţii

Radiaţiile, indiferent de sursa din care provin, sunt cumulative, se acumulează în organism şi, în timp, duc la îmbolnăvire. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să consumăm alimente capabile sa ne protejeze de efectele nocive ale acestora.

Susanul negru creşte imunitatea

Seminţele de susan negru au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri datorită proprietăţilor sale deosebite şi a nutrienţilor pe care îi are faţă de susanul comun. Acesta este benefic pentru creşterea imunităţii celulare şi a rezistenţei în faţa radiaţiilor. Medicina tradiţională chineză susţine că alimentele de culoare neagră sunt benefice rinichilor.

Numeroase tipuri de radiaţii afectează în special creierul şi structura măduvei osoase, distrugând sistemul imunitar al organismului uman. Consumul de alimente benefice pentru rinichi stimulează funcţionarea celulară a sistemului imunitar. Efectul este de lungă durată, întreg organismul fiind protejat de radiaţii.

Consumul de roşii protejează pielea

Consumul de roşii reduce radiaţiile la nivelul pielii, reducând astfel riscul de distrugere a acesteia. Prin consumul de roşii apariţia ridurilor este redusă, iar pielea devine mai netedă. Consumul regulat de roşii reduce riscul radiaţiilor. Substanţa activă din roşii, numită licopen, distruge radicalii liberi care invadează organismul uman.

Aceste substanţe formează o barieră naturală la suprafaţa pielii, pentru a o proteja de efectele negative ale radiaţiilor şi razelor ultraviolete. Roşiile măresc şi producţia de colagen şi elastină din sânge, făcând astfel ca tenul să fie elastic şi strălucitor. Substanţele active din roşii îndepărtează şi pistruii şi petele.

Ardeiul iute previne distrugerea ADN-ului

Alimentele picante, precum ardeiul iute, nu sunt folosite doar pentru condimentarea mâncărurilor, ci sunt şi factori naturali pentru a mări rezistenţa organismului uman în faţa radiaţiilor. Consumul de ardei iute activează sistemul imunitar şi protejeaza ADN-ul celulelor în faţa radiaţiilor.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button