Home  /  Boli   /  Scapă de carii folosind aceste ingrediente

Scapă de carii folosind aceste ingrediente

Sănătatea orală înseamnă mult mai mult decât un zâmbet plăcut. Problemele dentare netratate pot avea urmări grave, nu doar pentru sanatatea bucală, ci şi pentru întregul organism.

Primul şi cel mai uzual mijloc de igienizare dentară şi gingivală este periajul, care trebuie facut de cel puţin două ori pe zi – dimineaţa şi seara.

Există însă şi alte remedii pentru a îndepărta petele, cariile și tartrul de pe dinți și a le păstra sănătatea, fără scrub-uri și soluții dăunătoare:

Foloseste oțetul alb

Oțetul alb conține acid acetic, care previne demineralizarea și acumularea plăcii bacteriene, având proprietăți antibacteriane.

Conform unui studiu publicat în anul 2014 în Journal of Advanced Health Sciences, tartrul se dizolvă în oțet (de minim 4 grade), iar acest rezultat a fost obținut prin comparație cu apa distilată și glicerină.

Trebuie sa amesteci două lingurițe de oțet alb cu o linguriță sare și o jumatate cană de apă caldă, apoi se face gargară cu această soluție de doua ori pe zi.

Gelul de aloe vera și glicerină

Beneficiile gelului de aloe vera au fost descoperite de câteva decenii, dar de curând s-a aflat că este util și la păstrarea sănătoasă a dinților.

Se amestecă o cană de apă cu o jumătate cană praf de copt și o linguriță gel de aloe vera apoi se adaugă esență sau suc de lămâie și patru lingurițe de glicerină vegetală. Se maseaza dinții cu acest amestec seara, înainte de culcare.

Coaja de portocală

În cazul în care nu ți se pare tocmai plăcut să ai glicerină vegetală în gură, s-ar putea să preferi ceva mai simplu, cum ar fi frecarea dinților direct cu coajă de portocală, pentru a previne formarea tartrului prin combaterea cu microorganisme. Poți, de asemenea, să mărunțești coaja și să aplici puțină direct pe petele de pe dinți, dar această metodă va acționa mai greu. După ce te vei clăti bine cu apă vei observa cum dinții tăi se albesc în mod vizibil.

Foloseşte pasta de dinți cu minerale

Pasta de dinți fără fluoride este, în general, mai scumpă, însă există și mărci accesibile. De asemenea, poți să-ți faci acasă pastă de dinți cu minerale prin amestecare următoarelor ingrediente: 3 linguri lut alimentar de diatomee, 1/4 linguriță praf de copt, 1/4 linguriță clorofilă cu aromă de mentă, 1/4 linguriță extract de mentă, 1/2 linguriță ulei de cocos, 1 lingură apă filtrată.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button