Home  /  Boli   /  Cercetătorii au descoperit microorganisme periculoase ce trăiesc în sistemul reproductiv al bărbaţilor

Cercetătorii au descoperit microorganisme periculoase ce trăiesc în sistemul reproductiv al bărbaţilor

În momentul de faţă incidenţa bolilor cu transmitere sexuală se menţine ridicată, în ciuda progreselor realizate de medicina modernă în diagnosticarea, tratarea şi vindecarea majorităţii acestor boli. Singura perioadă în care s-a înregistrat o diminuare a ratei bolilor transmise sexuala a fost între anii 1950-1960, însă din această perioadă continuă sa crească alarmant de mult.

Un studiu recent contrazice teoria considerată corectă până acum, conform căreia tractul urinar al unei persoane sănătoase este steril. Cercetătorii au descoperit microorganisme care trăiesc în penis şi care ar putea fi periculoase.

Specialiştii de la Universitatea din Indiana, au analizat bolile cu transmitere sexuală când au observat că unii agenţi patogeni provin dintr-o sursă neaşteptată – penisul. Microbii se aflau chiar şi în tractul urinar al unor bărbaţi sănătoşi, fiind prezenţi într-un număr mult mai mare decât estimaseră iniţial cercetătorii.

În general, microorganismele diferă în funcţie de gazdă, adică nu există un set specific de microbi în cazul bărbaţilor sănătoşi. Astfel, unele bacterii pot provoca infecţii grave, precum Clamidia, dar altele pot chiar să prevină această infecţie, spun specialiştii.

Cantitatea microbilor diferă în funcţie de partenerii sexuali pe care îi are un bărbat, dar şi circumcizia are un rol important. Spre exemplu, un studiu anterior, publicat în anul 2010, sugera că bărbaţii care nu sunt circumcişi au mai multe bacterii în penis.

Cercetările vor continua în acest caz, pentru a afla cât mai concret impactul acestor microorganisme asupra stării de sănătate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button