Home  /  Boli   /  Un virus modificat genetic este capabil să distrugă celulele canceroase

Un virus modificat genetic este capabil să distrugă celulele canceroase

Oamenii de ştiinţă fac eforturi considerabile pentru a găsi o soluţie eficientă în distrugerea celulelor canceroase care produc atâta suferinţă şi atât de multe victime anual.

Munca acestora pare să fie răsplătită, deoarece au descoperit un virus pe care l-au modificat genetic, astfel încât să atace şi să distrugă în mod selectiv doar celulele bolnave, lăsându-le intacte pe cele sănătoase.

Iniţial pentru combaterea tumorilor s-a utilizat o versiune slăbită a virusului, pentru ca acesta să fie inofensiv pentru organismul-oaspete şi să poată fi controlat mai uşor. În multe cazuri însă, în acest mod, virusul devine prea puţin agresiv chiar şi faţă de tumore.

Pentru a evita această problemă, cercetătorii au lăsat intactă virulenţa virusului, modificându-i doar “cheia de acces” în celulele sănătoase.

În general, virusul herpesului, despre care vorbim, reuşeşte să intre în celulele sănătoase printr-o porţiune din glicoproteina D, tocmai partea din ADN-ul virusului pe care cercetătorii au îndepărtat-o, înlocuind-o cu alta – un anticorp în măsură să deschidă “încuietoarea” celulelor din tumorile la sân şi la ovare, ce produc proteina Her-2.

Partea cea mai bună este reprezentată de faptul  că nu există niciun risc pentru organism, întrucât, astfel modificat, virusul herpesului nu poate ataca decât celulele bolnave. Descoperirea este foarte importantă, deoarece, pe viitor, aceasta ar putea salva nenumărate vieţi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button