Home  /  Boli   /  Fenomen misterios în rândul bărbaţilor – alergia la propriul lichid seminal

Fenomen misterios în rândul bărbaţilor – alergia la propriul lichid seminal

Există nenumărate tipuri de alergii, unele dintre ele destul de banale, iar altele sunt de-a dreptul ciudate. Spre exemplu, unii bărbaţi experimentează o stare de boală, asemănătoare gripei, la foarte scrut timp după ce au orgasm. Cele mai frecvente simptome sunt stările febrile, nasul umed, surmenajul şi o senzaţie de incandescenţă la nivelul ochilor, care pot dura chiar şi până la o săptămaână.

Oamenii de ştiinţă susţin că aceşti indivizi ar putea fi alergici la propria spermă. Afecţiunea este cunoscută medical sub denumirea de „sindrom de rău postorgasmic”, sau POIS. Deşi se află în atenţia experţilor de aproape un deceniu, dereglarea nu este foarte cunoscută în rândul pacienţilor şi al medicilor.

Se estimează că există foarte mulţi bărbaţi care au această problemă în urma ejaculării, însă, ezită să se supună unui control medical, cel mai probabil din cauza unui sentiment de jenă.

Pentru a înţelege mai bine această alergie ciudată, cercetătorii au analizat 45 de olandezi diagnosticati cu POIS. Dintre aceşti bărbaţi, 33 au acceptat un test alergologic cutanat standard, realizat prin expunerea la o formă diluată din propria spermă. Dintre aceştia, 29 au prezentat o reacţie epidermică pozitivă indicând un răspuns autoimun, adică reacţie alergică.

Experţii au reuşit să identifice şi un tratament pentru această afecţiune bizară, cunoscut ca hiposenzibilizare. Acest termen desemnează injectarea subcutanată, a unui antigen, în doze progresiv crescânde. Se produc astfel anticorpi blocanţi, care neutralizează antigenul ce pătrunde ulterior în organism, evitând astfel contactul cu anticorpul fixat pe celule.

Mai exact, bărbaţii au fost injectaţi cu propria spermă, la început foarte diluată, apoi, mai concentrată. După aproximativ doi-trei ani simptomele afecţiunii lor au fost simţitor atenuate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button