Home  /  Boli   /  Femeile care au acest obicei işi cresc riscul de cancer

Femeile care au acest obicei işi cresc riscul de cancer

Igiena intimă este foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii, însă, anumite obiceiuri zilnice ale reprezentantelor sexului frumos pot dubla riscul de cancer.

Cercetătorii afirmă că, spălăturile vaginale, la care apelează multe dintre femei, pe motiv că le ajută să se simtă mai curate în zona intimă, sunt periculoase pentru sănătate.

Practic, introducerea apei sau a altor lichide în interiorul vaginului cu ajutorul unor ustensile destinate spălăturilor vaginale este o practică nerecomandată de medici, deoarece modifică echilibrul natural al bacteriilor din această zonă şi favorizează dezvoltarea unor infecţii.

Fiecare femeie trebuie să ştie faptul că vaginul are propriul sistem de curăţare, motiv pentru care nu este nevoie să se intervină asupra acestui proces.

Cercetările făcute de-a lungul timpului arată că există o legătură între spălăturile vaginale şi apariţia cancerului cervical, scăderea fertiţităţii, sporirea infecţiilor cu candida, o frecvenţă ridicată a bolii inflamatorii pelviene şi apariţia sarcinilor extrauterine.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button