Home  /  Boli   /  Studiu – kilogramele în plus scurtează durata de viaţă cu până la zece ani

Studiu – kilogramele în plus scurtează durata de viaţă cu până la zece ani

Medicii şi nutriţioniştii atrag atenţia, de fiecare dată când au ocazia, persoanelor care au masa corporală peste media normală, că trebuie să facă eforturile necesare pentru a slăbi. Kilogramele în plus aduc cu ele nenumărate afecţiuni, care, în timp, işi pun amprenta asupra sănătăţii organismului.

Conform unui studiu realizat recent de către oamenii de ştiinţă, nu trebuie să cântăreşti foarte mult peste greutatea ideală pentru a pierde între doi şi patru ani din viaţă. De asemenea, la persoanele cu o supraponderabilitate severă, speranţa de viaţă poate să scadă şi cu până la zece ani.

Cercetătorii au centralizat rezultatele extrase din 57 de studii şi au analizat cazurile a aproximativ 900.000 indivizi din Europa şi America de Nord, pentru a vedea dacă cei cu un indice de masă a corpului mai ridicat sunt suspecţi de o moarte mai rapidă. Indicele de masă a corpului măsoară nivelul de obezitate al unei persoane şi poate fi obţinut printr-un raport între înălţimea şi greutatea acesteia. Cei al căror indice de masă corporală depăşea 25 kilograme pe metru pătrat au avut, în medie, durate de viaţă mai scurte decât cei cu un indice încadrat în limitele normalităţii.

Persoanele al căror indice se încadra între 30 şi 35 kg pe metru pătrat au trăit cu până la patru ani mai puţin decât cei cu o greutate normală. Această categorie reprezintă astazi o situaţie comună, mai ales în rândul oamenilor cu vârstă medie.

În ceea ce îi priveşte pe cei foarte corpolenţi, cu un indice între 40 şi 45 kilograme pe metru pătrat, aceştia au trăit, în medie, cu opt până la zece ani mai puţin decât oamenii cu fizic normal, o reducere comparabilă cu cea provocată de consumul de tutun.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button