Home  /  Boli   /  Proteza pentru genunchi care oferă din nou mobilitatea pacienţilor cu probleme ortopedice

Proteza pentru genunchi care oferă din nou mobilitatea pacienţilor cu probleme ortopedice

Specialiştii au realizat un nou model de proteză pentru genunchi, care are capacitatea de a reda mobilitatea persoanelor cu probleme articulare grave. Practic, se realizează o intervenţie chirurgicală prin care se urmăreşte protezarea totală a genunchiului.

În ceea ce priveşte tehnica operatorie, aceasta constă în îndepărtarea suprafeţelor articulare degradate, realizându-se nişte tăieturi la nivelul oaselor, în aşa fel încât proteza să refacă suprafaţa articulară, fiind ataşată perfect la tăieturile menţionate.

După aceea se echilibrează ligamentele, astfel încât genunchiul să nu alunece, să nu aibă jocuri, se reglează axul membrului, iar apoi se introduce proteza definitivă alcătuită dintr-o componentă metalică femurală şi o componentă metalică tibială care are şi o polietilenă specială rezistentă la uzură.

Protezele folosite anterior erau şi ele de bună calitate, însă, datorită acestui model nou se face un pas înainte în dezvoltarea tehnicilor de ortopedie. Ideea este de a asigura şi a oferi pacienţilor accesul la o îngrijire de calitate, ceea ce va determina, în timp, rezultate cât mai bune şi un confort al vieţii considerabil mai ridicat pentru aceştia.

Potrivit medicilor, o astfel de intervenţie durează aproximativ 90 de minute, fiind o operaţie cu un nivel de dificultate mediu.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button