Home  /  Boli   /  Una dintre cele mai longevive persoane din lume susţine că acest aliment i-a prelungit viaţa

Una dintre cele mai longevive persoane din lume susţine că acest aliment i-a prelungit viaţa

Există mulţi factori care, cumulaţi, iţi pot prelungi viaţa. Alimentaţia sănătoasă, cât mai puţin stres, o genă bună şi multă mişcare pare să fie descrierea reţetei longevităţii din zilele noastre.

În ceea ce priveşte alimentatia, o batranică pe nume Emma Morano, una dintre cele mai vârstnice persoane din lume, care are în prezent  117 ani, sunţine că a mâncat mai bine de 100.000 de ouă în viaţa ei şi că acest aliment i-a prelungit viaţa.

Femeia a suferit de o anemie severă la vârsta de 20 de ani, în urma căreia medicul i-a recomandat să consume trei ouă pe zi. Cu toate că majoritatea medicilor recomandă să reducem cantitatea de ouă consumată pentru că acestea sunt bogate în colesterol, Emma e de părere că ouăle sunt cele care i-au prelungit viaţa.

Probabil, mulţi dintre voi ştiu că ouăle sunt alimente extrem de bogate în nutrienţi. Un singur ou are 77 de calorii, dar conţine cantităţi impresionante de vitamina A, vitamina B5, vitamina B12, vitamina B2, fosfor, seleniu, vitamina E, vitamina K, zinc, calciu, proteine şi grăsimi sănătoase.

Într-adevăr, un ou conţine 212 mg de colesterol, adică mai bine de jumătate din doza zilnică recomandată. Ceea ce medicii nu îţi spun este că ficatul tău produce oricum colesterol, iar atunci când consumi alimente precum ouăle, el produce o cantitate mai mică pentru a compensa un eventual exces.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button