Home  /  Boli   /  Premieră medicală. Au fost efectuate primele transplanturi de organe infectate cu HIV

Premieră medicală. Au fost efectuate primele transplanturi de organe infectate cu HIV

Medicii britanici au bifat o premieră în medicină, prin efectuarea primului transplant de organe infectate cu HIV. Transplanturi de acest fel au avut loc în ultimii cinci ani, dar au fost făcute publice abia acum. Acestea au implicat transplantul a doi ficaţi şi doi rinichi, organe care au fost transplantate pacienţilor deja infectaţi cu HIV.

Specialiştii speră ca prin acest experiment să relaxeze normele şi reglementările privind donatorii de organe. Dacă normele vor fi mai puţin stricte, mai multe organe vor fi disponibile pentru cei de pe lista de aşteptare. Până acum, persoanelor HIV pozitive le era interzis să doneze organe.

În trecut, au mai existat transplanturi de organele infectate cu HIV, dar etapa majoră este de a încerca să obţină modificarea legii pentru a permite oamenilor HIV-pozitivi să doneze organe.

Este cât se poate de logic că persoanele HIV-negative nu vor beneficia de organe HIV-pozitive, însă prin aceste transplanturi se speră că donarea organelor între pacienţii HIV-pozitivi va scurta timpul pentru toţi pacienţii de pe lista de aşteptare.

Practic, această metodă va oferi posibilitate persoanelor neinfecate să beneficieze mai repede de organele necesare, creând astfel două baze de ograne pentru transplanturi şi micşorând numărul deceselor celor aflaţi în aşteptarea unui transplant.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button