Home  /  Boli   /  Schimbările hormonale din viaţa unei femei işi pun amprenta asupra vitalităţii organismului

Schimbările hormonale din viaţa unei femei işi pun amprenta asupra vitalităţii organismului

Femeile se confruntă de-a lungul timpului cu modificări hormonale frecvente, unele chiar severe, cum sunt cele din timpul sarcinii, care influenţează nivelul de energie pe care îl au şi stările emoţionale prin care trec.

Practic, aceste schimbări hormonale produc o varietate destul de mare de simptome, unele mai subtile şi altele care chiar influenţează activitatea zilnică. Termenul ‘’sindrom premenstrual’’ este folosit pentru a descrie această varietate de simptome care îşi fac simţită prezenţa chiar înainte sau în timpul ovulaţiei.

Cele mai întâlnite simptome sunt: crampele abdominale, schimbările bruşte de stare fără vreun motiv aparent, migrenele, balonarea, diareea, poftele alimentare, oboseala, durerile de sâni, agitaţia, depresia şi durerile de spate. Hormonii pot de asemenea să agraveze bolile deja existente precum: astmul, oboseală cronică, epilepsia şi diverse alergii.

Din păcate, pentru unele femei suportabilitate durerii este mai mică, iar din acest motiv sunt ţintuite la pat până la intervenţia medicală.

Este clar că impactul hormonilor asupra unei femei este destul de puternic, însă, cel mai eficient mod de a combate efectele nedorite al acestora asupra organismului este un stil de viaţă sănătos şi activ.

Asta aspect include exerciţii fizice şi scăderea cantităţii de grăsimi ingerate, zahăr, sare, cofeină şi alcool. De mare ajutor pot fi şi vitaminele, calciul şi magneziul.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button