Home  /  Boli   /  Cercetătorii au descoperit pilulele care ne vor arăta dacă avem sau nu un stomac sănătos

Cercetătorii au descoperit pilulele care ne vor arăta dacă avem sau nu un stomac sănătos

Cancerul gastric prezintă de multe ori simptome nespecifice și din această cauză majoritatea pacienților se prezintă la medic cu boală în stadiu avansat. Aceste semne ale cancerului de stomac sunt adesea similare cu cele pe care le manifestă pacienții cu gastrită sau ulcer. Din acest motiv cancerul gastric, de cele mai multe ori, este diagnosticat târziu.

Oamenii de ştiinţă au inventat pastilele prevăzute cu magneţi şi senzori minusculi care îi vor ajuta să măsoare forţa cu care tubul digestiv acţionează asupra hranei si a medicamentelor care trec prin el.

În prima fază, cercetătorii vor putea calcula forta mecanică exercitată de musculatura tubului digestiv, forţa care acţionează în cursul procesului de digestie. Această forţă se exercită la valoarea maximă atunci când hrana este împinsă din stomac în intestinul subţire.

Cunoscând aceste informaţii, oamenii de ştiinţă vor putea concepe pilule care să reziste acestei forţe, rămânând mai mult timp în stomac şi fiind, astfel, mai bine absorbite în organism.

Aceste datele vor fi utile, de asemenea, în tratarea unor boli precum sindromul colonului iritabil, refluxul gastroesofagian şi alte maladii gastrointestinale.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button