Home  /  Boli   /  Supraponderabilitatea se poate datora unor cauze surprinzătoare

Supraponderabilitatea se poate datora unor cauze surprinzătoare

Este important să cunoaştem factorii de risc şi/sau cauzali ai obezităţii, pentru a preveni acumularea excesivă de grăsimi. Unii factori pot fi modificaţi, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, însă, există şi alţi factori, mai puţin cunoscuţi, care iţi dereglează metabolismul considerabil.

Cercetătorii au realizat recent un studiu care a scos la suprafaţă un vinovat surprinzător, care sporeşte considerabil riscul de obezitate. Aceştia susţin că bulevardele aglomerate, zgomotoase, au un impact major asupra tiparului de somn şi a dorinţei de a face mişcare, din cauza poluării fonice generate de traficul rutier.

Persoanele care locuiesc în preajma unor străzi intens circulate pot suferi de pe urma unui nivel redus de energie, ca urmare a somnului agitat. În plus, aceştia nu sunt la fel de motivaţi să facă mişcare, alegând mai degrabă un stil de viaţă sedentar.

De asemenea, cercetările arată că indivizii care locuiesc în preajma unui aeroport sunt cei mai predispuşi la obezitate, ca rezultat al poluării fonice puternice.

Nu este tocmai o noutate faptul că efectele zgomotului din trafic afectează sănătatea. Acestea duc la iritabilitate, tulburări de somn şi modificări ale nivelului hormonului stresului, până la efecte negative asupra sistemului cardiovascular, spun specialiştii.

Deşi este surprinzător la prima vedere, acest studiu este cât se poate de logic. Atunci cân0d o persoană este privată de un somn odihnitor, are mari şanse de a-şi deregla metabolismul şi de a se alege cu diferite probleme de sănătate.

Există persoane conştiente de acest fapt, care au luat decizii radicale în acest sens şi s-au mutat în locuri mai liniştite, tocmai pentru a evita poluarea şi zgomotul fonic al bulevardelor aglomerate, care, din păcate, au un efect nociv asupra organismului.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button