Home  /  Boli   /  A fost omologat un nou medicament împotriva cancerului ovarian

A fost omologat un nou medicament împotriva cancerului ovarian

Cancerul ovarian reprezintă a șasea cauză de cancer la femeile din Europa, determinând 5% din toate cazurile de cancer. În Europa se estimează că anual sunt diagnosticate 61.000 de cazuri și 39.000 de decese prin cancer ovarian. Boala are o rată de mortalitate mare ca urmare a faptului că simptomele sunt foarte nespecifice, fapt ce duce, în  majoritatea cazurilor, la  diagnosticarea într-un stadiu foarte tardiv, când tumora deja a evoluat și a metastazat.

Vestea buna vine de la cunoscutul grupul farmaceutic elveţian Roche, care a obţinut omologarea medicamentului numit Avastin, unul dintre medicamentele-far ale sale în domeniul oncologiei, pentru o formă de cancer ovarian dificil de tratat.

Medicamentul Avastin, este folosit în paralel cu chimioterapia, pentru a trata cancerul ovarian recurent şi rezistent la chimioterapia pe bază de platină, a precizat grupul elveţian într-un comunicat. Acesta reduce cu 62% riscul de agravare a bolii, ceea ce este un procent foarte ridicat.

În anul 2014, spre exemplu, 22.000 de femei din Statele Unite au fost diagnosticate cu această formă de cancer, iar statisticile spun că 14.000 dintre ele vor muri din această cauză, a precizat grupul Roche.

Un sfert dintre femeile care suferă o recidivă după un prim tratament, vor suferi apoi de un cancer care rezistă la chimioterapia pe bază de platină, forma cel mai dificil de tratat.

La nivel global, aproximativ 230.000 de cancere ovariene sunt diagnosticate în fiecare an şi provoacă aproximativ 150.000 de decese.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button