Home  /  Boli   /  Atenţie gravide! Nu abuzaţi de acidul folic

Atenţie gravide! Nu abuzaţi de acidul folic

Suplimentele alimentare cu acid folic previn o parte din defectele congenitale ale copiilor, dacă sunt luate de mame în perioada concepţiei şi a sarcinii. Cel mai eficient este ca mama să ia acid folic încă din perioada concepţiei, în acest fel se previn defectele de tub neural.

Este indicat, însă, să existe un echilibru în administrarea acestuia. Oamenii de ştiinţă avertizează că, dacă nu se respectă cantitatea recomandată, acidul folic poate deveni nociv, crescând riscul de autism.

Cercetatorii, care a analizat date legate de aproape 1.400 de mame şi bebeluşii lor, au descoperit că, luat în exces, acesta creşte riscul apariţiei tulburărilor din spectrul autismului.

Femeile chestionate în cadrul studiului nu au depăşit cantitatea de acid folic recomandată, aproximativ 400 de micrograme, însă, în organismul unora dintre ele, concentraţia de acid folic era mai mare decât ar fi trebuit.

Din păcate, încă nu se cunosc motivele pentru care aceste femei au avut o concetraţie superioară în organism, deşi au respectat recomandările. Specialiştii bănuiesc că acest lucru s-ar fi întâmplat datorită unei absorţii mai bune a acidului folic, dar şi a faptului că au fost consumate alimente care conţin acid folic, aşa cum sunt: sparanghelul, varza de Bruxelles, spanacul, kale, portocalele, nucile, fasolea, mazărea, arahidele.

Concluziile acestui studiu urmează să fie prezentate şi dezbătute la o conferinţă internaţională pe tema cercetării autismului.

Specialiştii implicaţi în acest studiu, afirmă ca acidul folic nu ar trebui nicidecum evitat în urma acestei descoperiri. Acesta are în continuare un rol protector dovedit în prevenirea defectelor din naştere, numai că există diferenţe de la o femeie la alta în ceea ce priveşte asimilarea lui, care cu siguranţă vor fi elucidate în viitorul apropiat.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button