Home  /  Boli   /  Revitalizează-ţi organismul cu ajutorul masajului

Revitalizează-ţi organismul cu ajutorul masajului

Masajul este popular încă din cele mai vechi timpuri în culturile chineză, indiană, greacă şi egipteană, datorită proprietăţilor sale terapeutice.  În zilele noastre acesta este unul dintre cele mai folosite şi mai promovate mijloace de relaxare. În plus, masajul reprezintă o excelentă modalitate de calmare a durerilor musculare aparute în urma efortului fizic prelungit fiind, în acelaşi timp, o practică medicală recunoscută în tratarea anumitor afecţiuni, aceasta avându-şi rădăcinile în medicina chineză.

Spre exemplu, masajul tălpilor este una din cele mai bune tehnici medicale de eliberare a tensiunii și a stresului. Una dintre acestea se numește reflexoterapie.

Specialiştii susţin că masând, mai ales, mâinile și picioarele, poți obține un rezultat favorabil pentru o altă zonă a corpului. Masajul tălpilor e corelat cu o sănătate mai bună a diferitelor organelor. Pe lângă aceste beneficii, masajul tălpilor eliberează stresul, te relaxează mai mult și este chiar o tehnică bună de stimulare sexuală.

Pe lângă toate acestea, masarea picioarelor ameliorează numeroase boli, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, la menținerea echilibrului adecvat , fiind indicată pentru sindromul picioarelor neliniștite. De asemenea,  îmbunătăţeşte somnul , reduce efectul de edem în timpul sarcinii, și e bun și pentru piele.

Spre exemplu, se recomandă masarea degetului mare pentru a-ţi ajuta plămânii și creierul. Al doilea, al treilea și al patrulea deget de la picioare sunt bune pentru alinarea durerilor de dinți. Degetul mic e un punct de masaj excelent pentru durerile de urechi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button