Home  /  Boli   /  A fost inventată metoda contraceptivă pentru bărbaţi, cu eficacitate totală

A fost inventată metoda contraceptivă pentru bărbaţi, cu eficacitate totală

Scopul metodelor contraceptive este acela de a preveni o sarcină. Acestea îi permit unei femei să aleagă momentul potrivit pentru a face un copil. Majoritatea femeilor pot rămâne însărcinate începând cu vârsta primei menstruaţii şi până la sfârşitul decadei a patra şi începutul decadei a cincea a vieţii. Pe parcursul anilor fertili de dinainte de menopauză, cheia pentru evitarea unei sarcini nedorite este contracepţia.

Există destule metode contraceptive pentru femei, însă nici una nu poate fi considerată sigură sută la sută, iar o sarcină mai puţin dorită poate să apară atunci când te astepţi mai puţin.

Interesant este că oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă contraceptivă şi de încredere pentru bărbaţi. Aceştia au inventat un gel, non-toxic şi non-hormonal care este injectat în canalele deferente, tuburile care transportă sperma de la testicule la penis. Gelul umple cavităţile interioare ale tubului şi acţionează ca o barieră pentru spermă. De asemenea, procedura este uşor reversibilă, prin dizolvarea acestui gel.

Acest produs, numit Vasalgel, a fost testat anterior pe iepuri şi acum a fost testat cu succes pe maimuţe. Cercetătorii speră ca pe viitor, cu ajutorul acestei metode, să înlocuiască vasectomia la bărbaţi, care este o intervenţie chirurgicală menită să taie şi să blocheze canalele deferente, care prezintă riscuri, iar reversibilitatea nu este sigură.

Practic, oamenii de ştiinţă au selectat 16 maimuţe pentru operaţie, 10 dintre acestea având deja pui. Apoi au fost monitorizaţi îndeaproape pentru a asigura recuperarea completă. Ulterior, masculii au fost plasaţi alături de femele fertile. Savanţii au monitorizat un sezon de împerechere (aproximativ şase luni), timp în care nu au existat gestaţii, în condiţiile în care un sezon regulat de împerechere avea o rată de gestaţie de 80%.

Această descoperire este foarte importantă,  deoarece este o metodă de contracepţie pentru bărbaţi, extrem de eficientă, deloc invazivă în comparaţie cu vasectomia şi chiar mai sigură decât folosirea prezervativului, care iţi poate crea surprize atunci când se fisurează.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button