Home  /  Boli   /  Află ce calităţi extraordinare are siropul de cătină

Află ce calităţi extraordinare are siropul de cătină

Dintre toate fructele, catina conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decât măceşul şi de aproape zece ori mai mult decât citricele. La noi în ţară întâlnim catină albă şi roşie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.

Pentru a realiza siropul de catină, trebuie să pui boabele curăţate şi zdrobite într-un vas de sticlă sau porţelan. Deasupra, toarnă miere naturală, astfel încât să acopere boabele. Ţine vasul la loc uscat şi răcoros (cel mai bine stă la frigider), amestecând in fiecare zi, timp de o săptămână.

După cum spuneam, cătina are un conţinut bogat în vitamina C, ajutând astfel la fortificarea sistemului imunitar. Complexul de vitamine B face din cătină un remediu excelent, mai ales, în bolile hepatice.

De asemenea, aceasta conţine şi vitamina P, care este puternic antioxidantă, punând în valoare atât vitamina C cât şi vitamina E, vitamina tinereţii.

Preparatele din catină asociate cu orice fel de tratament alopatic măresc efectul acestuia din urmă, având un efect imunomodulator, ceea ce o recomandă ca adjuvant în tratamentul cancerului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button