Home  /  Boli   /  Cercetătorii au stabilit care este cantitatea zilnică de fructe şi legume benefică organismului

Cercetătorii au stabilit care este cantitatea zilnică de fructe şi legume benefică organismului

Fiecare dintre noi ştim cât de importante sunt fructele şi legumele pentru sănătatea organismului, însă până acum nu exista niciun studiu clar care sa ne spună care este cantitatea recomandată zilnic, care să acopere necesităţile corpului uman.

Majoritatea nutritioniştilor recomandau echivalentul a cinci porţii de fructe şi legume ca parte a unei diete sănătoase, însă, studiile recente arată că pentru a reduce riscul de apariţie a afecţiunilor inimii sau cancerului este necesară dublarea aportului de fructe şi legume.

Potrivit unui studiu recent, beneficii majore în ceea ce priveşte sănătatea au fost înregistrate în momentul în care dieta zilnică a subiecţilor includea nu mai puţin de zece porţii de fructe şi legume.

Oamenii de ştiinţă au concluzionat că 800g de fructe şi legume consumate în fiecare zi, gramajul unei porţii fiind de 80g, aduc cele mai mari beneficii în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni.

De asemenea, în urma acestui studiu, cercetatorii au descoperit anumite fructe şi legume care protejează cel mai bine organismul împotriva diverselor afecţiuni. Printre cele mai importante se numără merele, perele, citricele, legumele cu frunze verzi, precum spanacul, dar şi cruciferele, precum broccoli, varză sau conopidă, ajută la reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni ale inimii, a accidentelor vasculare cerebrale şi a decesului prematur.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button