Home  /  Boli   /  A fost inventat dispozitivul care te scapă de durerile menstruale

A fost inventat dispozitivul care te scapă de durerile menstruale

Fiecare femeie ştie că perioada ciclului menstrual nu este tocmai plăcută şi asta mai ales datorită durerilor pe care le resimt. Unele dintre acestea se simt atât de rău, încât semnalizează o incapacitate de muncă de până la trei zile, ceea ce reprizintă cu adevărat o problemă.

Multe dintre femei folosesc ca remediu pentru aceste dureri sticlele cu apă caldă aplicate în zona ovarelor sau obişnuitele pastile analgezice, însă de multe ori efectele lasă de dorit.

Se pare însă că oamenii de ştiinţă au găsit o soluţie şi pentru această problemă. Aceştia au inventat un dispozitiv medical, denumit ‘’Livia’’ care diminuează sau chiar opresc durerile menstruale.

Aparatul trebuie conectat la doi electrozi, care trebuie plasaţi în zonele dureroase de pe abdomen. După ce dispozitivul este pornit, aceşti electrozi vor începe să genereze impulsuri electrice imperceptibile pentru nervi, care vor neutraliza durerea.

Dispozitivul a fost testat pe 163 de femei, în cadrul a două studii diferite. Potrvit acestuia, mai mult de 80% dintre ele au raportat efecte de alinare a durerii.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că sistemul nervos nu poate lucra cu două tipuri de semnale în acelaşi timp, astfel încât ceea ce face acest aparat este să transmită o frecvenţă către sistemului nervos, care este foarte similar cu frecvenţa organismului, dar e ceva ce corpul nostru nu cunoaşte.

Deoarece semnalele de la dispozitiv ajung la creier mai repede decât semnalele asociate cu durerea, creierul nu are timp să înregistreze şi stimulii crampelor menstruale, ajută la ameliorarea crampelor menstruale.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button