Home  /  Boli   /  Află care sunt cele mai bune remedii naturale împotriva tusei

Află care sunt cele mai bune remedii naturale împotriva tusei

Acum că sezonul gripelor este la putere, foarte mulţi dintre noi ne confruntăm cu acestea şi cu tusea excesivă pe care ne-o provoacă şi care ne creează o stare generală de disconfort. De asemenea, din cauza tusei nu ne putem odihni nici pe timp de noapte, ceea ce ne accentuează starea de oboseală.

Când tusea nu-ţi dă pace, remediile din natură iţi pot fi de mare ajutor:

Ridichea neagră

Cunoscută de pe vremea bunicilor noştri, ridichea neagră face minuni contra tusei şi ajută şi la calmarea gâtului inflamat. Acest lucru se datorează proprietăţilor antitusive.

Scobeşte o ridiche neagră de mărime medie şi pune în locul respectiv câteva linguriţe de zahăr. Las-o la macerat o zi, pentru a se forma un sirop gros. Ia câte trei-patru linguriţe pe zi, până când scapi de tuse.

Hreanul

Hreanul are un conţinut important de săruri minerale şi uleuri volatile, hreanul este un bun leac contra tusei. De asemenea, este un bun expectorant. Amestecă o linguriţă de hrean ras cu o lingură de ceapă rasă şi tornă 300 ml de apa fierbinte. Amestecă bine, după care pune două-trei linguriţe de miere. Lasă să se răcească, apoi ia din acest sirop câte douî linguriţe, de trei-patru ori pe zi.

Usturoiul

Usturoilul este folosit din vechime pentru tratarea simptomelor tusei, cât şi a infecţiilor din corp.  Acesta conţine alicină, o substanţă care acţionează ca un antibiotic. Grabeşte vindecarea răcelilor, a virozelor respiratorii şi a gripei, ceea ce înseamnă că te ajută să scapi mai repede şi de tuse.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button