Home  /  Boli   /  Lipsa de calciu iţi poate crea probleme serioase în organism

Lipsa de calciu iţi poate crea probleme serioase în organism

Calciul este componentă esenţială a oaselor şi a dinţilor, ajută la coagularea normală a sângelui, dar şi la buna funcţionare a nervilor, muşchilor şi a glandelor endocrine.

În prima fază, o scădere a nivelului de calciu din organism se manifestă prin contracţii musculare necontrolate, dereglări menstruale în cazul femeilor, apaţie şi senzaţii de amorţeală a membrelor. În timp, lipsa de calciu se poate acutiza, iar simptomele care pot apărea sunt ameţeli, palpitaţii, hipotensiune, insomnie şi stări depresive.

În cazul copiilor, carenţa de calciu în organism poate avea efecte mai grave decât în cazul adulţilor, aceştia pot suferi de rahitism. Această afecţiune se manifestă printr-un retard de creştere, însoţit de oase moi şi flexibile.

La adulţi lipsa de calciu poate determina osteoporoză. Osteoporoza este o afecţiune care apare în momentul în care ţesuturile osoase sunt insuficient mineralizate. Fracturile osoase la persoanele mai în vârstă, în special cele de la nivelul şoldului, pot duce la complicaţii grave şi chiar la deces.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button