Home  /  Boli   /  Cancerul esofagian poate fi cauzat de băuturile foarte fierbinţi

Cancerul esofagian poate fi cauzat de băuturile foarte fierbinţi

În urma unor studii realizate de către cercetătorii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a ajuns la concluzia că băuturile foarte fierbinţi, indiferent că vorbin despre cafea, ceai sau alte lichide, ar putea conduce la cancerul esofagian.

Oamenii de ştiinţă nu a oferit prea multe detalii despre ce înseamnă „temperaturi extrem de calde”, însă au sugerat că băuturile precum cafeaua şi ceaiul trebuie consumate la „temperatura de servire”, care este de aproximativ 65 de grade Celsius.

Cancerogenitatea cafelei nu creşte odată cu temperatura, însă opărirea repetată a gâtului ar putea duce la formarea tumorilor la nivelul esofagului, susţin cercetătorii.

Practic, aceste rezultate sugerează că înghiţirea de băuturi foarte calde este o cauză probabilă a cancerului esofagian şi că temperatura este mai degrabă responsabilă de acest lucru decât băuturile consumate.

În ceea ce priveşte cafeaua, cercetătorii au concluzionat în urma unui studiu, referitor la bolile de ficat, că două ceşti de cafea pe zi pot să reducă riscul de a dezvolta boala cu 44 la sută. Rezultatele sunt generate în urma analizei a aproximativ 430.000 de persoane.

Astfel, se pare că nu este nici o problemă în a consuma cafea sau ceai, spre exemplu, însă trebuie să avem grijă la temperatura de servire care în anumite circumstanţe poate crea probleme extrem de grave.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button