Home  /  Boli   /  Află ce se întâmplă atunci când mănânci repede

Află ce se întâmplă atunci când mănânci repede

Fie că eşti mereu pe fugă şi nu ai timp să mănânci liniştit sau pur şi simplu ai prostul obicei de a mânca la ‘’foc automat’’, trebuie să fii conştient de faptul că te pândesc anumite pericole pe viitor, dacă nu schimbi acest comportament.

Iată câteva dintre cele mai serioase probleme pe care le poţi dobândi dacă mănânci repede:

Mănânci mai mult decât trebuie

Creierul uman are nevoie de timp pentru a procesa informațiile recepționate, ceea ce înseamnă că senzația de sațietate se va instala treptat. Practic, creierul iţi va spune ca eşti sătul atunci când mâncarea ajunge în intestinul subţire (aproximativ 15-20 de minute). Mâncând foarte repede, vei rata semnalul prin care creierul îți spune să te oprești, ceea ce înseamnă că vei mânca mai mult decât trebuie, adică e foarte posibil să acumulezi kilograme în plus.

Ai risc crescut de obezitate

Studiile realizate în ultimii ani de către specialişti au scos la iveală faptul că mâncatul rapid este unul dintre factorii care contribuie la obezitate. Până la urmă este logic ca atunci când mănânci mai mult decât iţi trebuie să ai un risc mai mare de obezitate.

Poţi dezvolta sindromul rezistenței la insulină 

Numeroasele studii din domeniu spun că dacă mănânci prea repede, cresc șansele să dobândești rezistență la insulină, ceea ce poate duce la apariția diabetului.

Digestia este deficitară 

Saliva are un rol extrem de important în digestia mâncării, iar atunci când mănânci cu guri mai mari și nu mesteci suficient, automat apar şi problemele digestive.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button