Home  /  Boli   /  Stiaţi că murăturile cresc speranţa de viaţă?

Stiaţi că murăturile cresc speranţa de viaţă?

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase murăturile au şi calităţi extraordinare pentru organismul nostru. În urma studiilor efectuate, cercetătorii susţin că un aport consistent de alimente fermentate ajută foarte mult la sănătatea noastră. Ba chiar există dovezi elaborate care arată faptul că aceste produse ar lupta şi cu multe forme de cancer.

De asemenea, există studii care arată că populaţii din diferite regiuni ale lumii, care se alimentează cu murături sau alte tipuri de mâncare fermentată, au o speranţă de viaţă mai mare decât a populaţiilor care nu recurg la acest proces de fermentare a alimentelor.

Practic, prin fermentare, aceste alimente dezvoltă aşa-numitele „bacterii prietenoase”, care odată ajunse în intestine, ne ajută foarte mult, în special la digestie. Dacă ţinem cont de faptul ca 90% dintre boli pornesc din colon, atunci cu siguranţă vei înţelege importanţa murăturilor şi a altor astfel de produse capabile să-ţi ofere o digestie corectă.

Spre exemplu, iaurturile şi derivatele din lapte pe care le fementăm îi ajută foarte mult şi pe cei care au intoleranţă la lactoză. Adică, cei care nu pot consuma lapte, pot mânca iaurt, pentru că prin fermentare se distruge o bună parte din lactoză.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button