Home  /  Boli   /  Această vitamină te scapă de depresie

Această vitamină te scapă de depresie

Depresia a devenit cea mai frecventă suferinţă mintală la nivel de comunitate. Un studiu desfăşurat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atestat faptul că depresia afectează peste 130 de milioane de persoane la nivel mondial, fiind rezultatul dezechilibrului chimic şi al comportamentului anormal al neurotransmiţătorilor din creier.

Bineînţeles că depresia este cauzată şi de factorii ambientali, de emoţiile puternice putând fi ereditară. Un studiu publicat arată că depresia poate fi accentuată de lipsa vitaminei B.

Cel mai important organ când vorbim de procurarea acestei vitamine este creierul. Vitamina B12 joacă un rol important în funcţionarea sistemului nervos şi ajută la formarea tecii de mielină care înveleşte fibrele nervoase. Acestea sunt extrem de importante pentru transmiterea de impulsuri nervoase în tot corpul.

Această vitamină se găseşte cu precădere în produsele animale. Vitamina B12 o poţi lua consumând carne de pui, de vită, lapte, ouă, somon sau ton. Cantitatea zilnică necesară de vitamina B12 pentru un adult este de 2,4 mcg.

Vitamina B12 este esenţială pentru acuitatea simţului tactil şi auditiv. Este responsabilă de percepţia durerii şi pentru sporirea capacităţii de învăţare. Mai mult, această vitamină participă la procesul de regenerare celulară, la sinteza ADN-ului, a fierului şi chiar a vitaminei C.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button