Home  /  Boli   /  Află cum poţi învăţa din negativismul tău

Află cum poţi învăţa din negativismul tău

Dacă atenţia ta se concentrează mai mult pe aspectele negative ale vieţii şi nu ai încredere că lucrurile pot merge bine, înseamnă că ai o gândire negativă şi este momentul pentru o schimbare. Mulţi dintre noi avem tendinţa să ne subestimăm, să ne considerăm incapabili de a rezolva anumite probleme ale vieţii. Nu trebuie să lăsăm aceste gânduri să ne copleşească ci trebuie sa avem încredere că le putem controla şi remedia.

Conştientizează-ţi gândurile şi emoţiile fără a te judeca

Este important să acorzi atenţie sentimentelor tale. Emoţiile au nevoie de atenţia ta, iar mintea le foloseste pentru a te ajuta să-ţi observi gândurile. De cele mai multe ori, asta se potriveşte în cazul în care nu te simţi bine.

Pe de altă parte, sentimentele sunt cauzate de gânduri, pe care le poţi accesa întrebandu-te care este cauza ce iţi provoacă neliniştea. Gândurile din spatele emoţiei iţi pot arăta greşelile minţii tale, pentru ca orice gând care cauzează un sentiment neplăcut este de obicei cauzat de o presupunere, iar aceasta poate fi redefinită.

Renunţă la presupuneri

Mintea poate vedea dovezile lucrurilor pe care le şi crede. Astfel, este indicat să faci o listă cu experienţele, conversaţiile negative ale gândurilor tale şi apoi întreabă-te dacă sunt sau nu adevărate.

Spre exemplu, daca cineva te-a suparat, ţipând la tine sau vorbind urât, nu trebuie să te gândeşti că vina este la tine neapărat. Poate acea persoană este stresată sau poate are alte probleme care o macină. Astfel, iţi vei da seama că nu are nici un rost să fii negativist pe anumite presupuneri.

Practic, mintea caută, în subconştientul ei, dovezi pentru presupunerile noastre, şi astfel vei duce o luptă interioară care poate să nu aibă temei. În astfel de cazuri comunicarea cu persoana în cauză te poate ajuta foarte mult.

Încearcă să-ţi educi mintea prin repetiţie

Repetiţia este modul prin care mintea învaţă. Va trebui să repeţi acest proces, chiar dacă pare greu. Vei avea nevoie să variezi formularea atunci când mintea ţi-o prezintă. Într-un final, subconştientul tau va accepta redefinirile, iar tu vei vedea un sfârsit natural al gândurilor tale negative.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button