Home  /  Boli   /  Netratarea sinuzitei iţi poate crea probleme grave

Netratarea sinuzitei iţi poate crea probleme grave

Sinuzitele sunt infecţii ale membranei mucoase care captuşeşte interiorul foselor nazale şi a sinusurile. Sinusurile sunt spaţii goale, sau cavităţi localizate în jurul ochilor, obrajilor şi a nasului.

Când membrana mucoasei se inflamează, se tumefiază, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât, determinând durere şi presiune în sinusuri. Bacteriile şi fungii cresc cel mai probabil în sinusurile incapabile să se dreneze corespunzător. Sinuzita netratată poate genera un şoc septico-infecţios ce poate ajunge să ne pună chiar şi viaţa în pericol.

Boala se declanşează de la rinitele netratate, datorită extinderii infecţiei. Principalele manifestări pot fi la nivel local, cu dureri şi disconfort, sau general, cu febra şi stare de rău.  Grav este că, la adulţi, sinuzita netratată chiar se poate croniciza.

Prezenţa la medic este obligatorie, deoarece doar acesta poate stabili diagnosticul. Analizele de laborator şi cele imagistice sunt cele care, pe lângă consultul ORL, pot diferenţia o sinuzită de anumite forme de cancer, spre exemplu.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button