Home  /  Boli   /  Cercetătorii au descoperit o nouă proteină capabilă să elimine osteoporoza

Cercetătorii au descoperit o nouă proteină capabilă să elimine osteoporoza

Osteoporoza este acea afecţiune care face ca oasele să fie fragile şi prin urmare uşor fracturabile. Întrucât boala nu prezintă simptome este foarte posibil să nu ştii că oasele tale au devenit fragile decât atunci când iţi fracturezi unul.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o proteină, care poate face ca oamenii să aibă mai multă masă osoasă şi mai puţină grăsime corporală. Raportul între masa osoasă şi implicit cea musculară, alături de cantitatea de grăsime a corpului uman este de fapt unul foarte apropiat. Ideea este că odată întrerupt procesul formării grăsimii în exces, să se poată mări capacitatea scheletului şi musculaturii corpului uman.

Osteoporoza şi obezitatea sunt două mari probleme pentru sănătatea umană, iar oamenii nu au idee că de fapt, între cele două afecţiuni există o conexiune. Practic, oasele şi grăsimea au o sursă comună, deoarece ambele derivă din celulele mezichimale.

Odată cu apariţia procesului de îngrăşare şi a pierderii masei osoase, este recomandat tratamentul cu glucocorticoizi,  deoarece aceştia conţin o parte din proteina descoperită de către cercetători.

În cazul administrării acesteia, celulele o transformă în masă osoasă, în loc de grăsime, ceea ce duce la consolidarea oaselor, în special în cazul persoanelor afectate de osteoporoză.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button