Home  /  Boli   /  Infecţiile urinare repetate nu trebuie neglijate

Infecţiile urinare repetate nu trebuie neglijate

Infecţiile urinare repetate, netratate distrug rinichii, avertizează medicii urologi. De aceea este esenţial să nu le ignorăm şi să aplicăm tratamentul corespunzător, ţinând cont de indicaţiile medicului. Luaţi în calcul inclusiv o ecografie a aparatului renal, pentru a exclude bolile organice.

Simptome precum – jenă la urinat, posibila prezenţă a sângelui în urină şi mersul frecvent la toaletă sunt simptomele care descriu o infecţie. Primul pas trebuie să fie o analiză rapidă, un sumar şi urocultura. Mergeti la medic şi nu luaţi tratamente ‘’după ureche’’.

Cicatricele iau locul celulelor normale, distrugând, astfel, o parte din capacitatea funcţională a două organe vitale. În cazul femeilor, comunicarea dintre vezica urinară şi exterior are doar cinci centimetri. Anatomia locală este, de fapt, şi cauza frecvenţei infecţiilor.

Tractul urinar şi cel genital feminin sunt intim legate prin reţeaua vasculară şi cea limfatică. O infecţie genitală, spre exemplu, se va regăsi şi în aparatul urinar, astfel că vor fi tratate simultan. Pe aceste considerente, este bine ca după contactul intim să mergeţi şi să eliminaţi urina.

De asemenea, bacteriile care determină cel mai frecvent o infecţie urinară sunt prezente, în mod normal, în intestine. Astfel, este important să aveţi grijă ca, în timp ce folosiţi toaleta, materiile fecale să nu ajungă spre tractul urinar.

Trebuie să amintim şi faptul că bacteria E-coli, care este inofensivă în intestine, poate fi uşor destabilizată de antibiotice luate fără prescripţie şi să creeze mari probleme – aviz amatorilor.

În cazul femeilor, mai mult de patru infecţii pe an impun o ecografie a aparatului urinar. Acceaşi recomandare este valabilă în cazul bărbaţilor, indiferent de frecvenţa episoadelor urinare infecţioase.

Atunci când fac infecţii şi ele nu sunt tratate cum trebuie se ajunge la complicaţii severe la nivelul prostatei, sau aşa numitele prostatice-cronice. Astfel, fiecare episod infecţios impune o vizită la medic. În cazul repetării lor, e bine să vă adresaţi specialistului urolog pentru investigaţii complete.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button