Home  /  Boli   /  Implantul cu hormoni ar putea vindeca afecţiunile sistemului osos

Implantul cu hormoni ar putea vindeca afecţiunile sistemului osos

Bolile oaselor sunt acelea care afectează scheletul, determină fragilitatea acestora și predispoziția către fracturi. Oasele fragile nu sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire. Chiar dacă oasele se consolidează încă din timpul copilăriei, oameni de toate vârstele pot îmbunătăți, oricând, sănătatea oaselor lor.

O nouă metodă terapeutică descoperită de către cercetători oferă şi mai mari speranţe suferinzilor de boli cronice ale sistemului osos, dar şi pacienţilor cu fracturi.

Spre exemplu, osteoartrita severă este determinată de o deteriorare a cartilajelor, iar tratamentul actual constă în înlocuirea, pe cale chirugicală, a articulaţiilor afectate ale şoldului şi genunchiului cu articulaţii artificiale.

Noua metodă însă constă în realizarea unui implant care eliberează, treptat, un hormon de creştere, stimulând astfel dezvoltarea celulelor stem şi vindecarea articulaţiei deteriorate. Acest tip de tratament ar putea fi util în special persoanelor vârstnice, care suportă mai greu intervenţiile chirugicale majore şi au o capacitate scăzută de regenerare osoasă, ceea ce îi predispune la fracturi dintre cele mai grave.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button