Home  /  Boli   /  Află care sunt cele trei afecţiuni care se agravează la frig
a

Află care sunt cele trei afecţiuni care se agravează la frig

Persoanele care suferă de probleme la nivelul sistemului osos trebuie să aibă mare grijă atunci când afară se instalează frigul. Aceste persoane trebuie în primul rând să-şi protejeze spatele de aerul rece, prin purtarea de haine groase şi dispozitive medicale special concepute pentru astfel de probleme. Ridicarea greutăţilor, activitaţile fizice, slăbitul excesiv ori greutatea corporală prea mare, constipaţia, dar și raceala și gripa, reprezintă de asemenea un risc crescut pentru persoanele cu probleme osoase.

Lombosciatica

Lombosciatica se caracterizează prin durere lombară cu debut brutal, cu limitarea severă a mișcarii și afectarea sensibilităţii în dermatomul corespunzător radăcinii afectate, cu sau fără deficit motor. Afecţiunea debutează brusc, în timpul efortului sau la câteva ore după efort și iradiază în membrul inferior pe traiectul nervului sciatic. Este agravată de efortul fizic, de mișcare, de tuse, stranut și chiar de defecaţie și este ameliorată de repaus. Poate fi insoţită de tulburări de sensibilitate, de durere pe picior, de parestezii, hipoestezie sau chiar anestezie pe traiectul nervului afectat. În timp, în astfel de cazuri, pot apărea slăbiciuni cu hipotrofie musculară.

Spondiloza

Această afecţiune crează probleme pentru unul din trei români care resimt dureri de spate, cervicale sau lombare, susţin medicii specialişti. Pe lânga dureri, spondiloza pot provoca limitarea mobilităţii coloanei vertebrale, amorţeli la nivelul membrelor, lipsa coordonării, dificultăţi la mers sau reflexe anormale.

Hernia de disc

Poate cea mai frecventă şi dureroasă afecţiune a coloanei vertebrale este Hernia de disc. În majoritatea cazurilor, această afecţiune este însoţită de dureri mari și de imposibilitate funcţională. Există însă și cazuri în care hernia de disc poate fi asimptomatică, manifestându-se prin durere tolerabilă, în timp ce boala avansează. După cum aminteam, expunerea la frig poate să agraveze această problemă, accentuând durerile.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button