Home  /  Boli   /  Metoda inedită prin care se vor putea trata bolile gastrointestinale

Metoda inedită prin care se vor putea trata bolile gastrointestinale

Problemele gastrointestinale, cum este diareea, pot fi cauzate de bacterii precum Clostridium difficile, mai ales dacă se acumulează în abundenţă în colonul unei persoane . Pentru că tratamentul actual pare destul de respingător pentru majoritatea oamenilor, cercetătorii au descoperit o nouă tehnică prin care pot învinge aceste bacterii.

În general, această bacterie cauzatoare de probleme este ţinută sub control de aşa-numitele bacterii intestinale „bune”. Dacă acestea din urmă sunt distruse ca efect secundar al unor tratamente cu antibiotice, Clostridium difficile începe să îşi facă de cap. În această situaţie, individul este nevoit să primească un tratament care presupune implantarea unor fecale provenite de la o altă persoană. Din păcate, uneori există riscul ca până şi materialul provenit de la donator să conţină agenţi patogeni care provoacă îmbolnăvirea pacientului.

Veştile bune vin din partea cercetătorilor, care lucrează la dezvoltarea unui nou tratament ce implică utilizarea „fecalelor artificiale”. Acest tratament este alcătuit din fecale bacteriene intestinale de cultură, care sunt crescute într-un mediu de laborator ce imită condiţiile din intestinul gros. Substanţa este relativ uşor de produs şi poate fi „personalizată” în funcţie de nevoile pacientului. De asemenea, noua tehnică exclude riscul de îmbolnăvire provocată de agenţii patogeni proveniţi de la donator.

Această nouă metodă a fost testată pe câtiva pacienţi care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. După administrarea noii metode, simptomele pacienţilor au dispărut complet în trei zile, iar testele efectuate peste şase luni nu au identificat nici urmă de infecţie, în schimb bacteriile benefice supravieţuiseră.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button