Home  /  Boli   /  Bacteriile din corpul uman pot crea antibiotice eficiente în tratarea infecţiilor

Bacteriile din corpul uman pot crea antibiotice eficiente în tratarea infecţiilor

Staphylococcus aureus a devenit una dintre cele mai rezistente boli, deoarece aceasta dezvoltă noi tulpini rezistente la antibioticele din zilele noastre.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o bacterie care produce un antibiotic capabil să lupte cu infecţiile precum Staphylococcus aureus. Noua bacteria se află în câile nazale umane. Substanţa antibacteriană, pe care cercetătorii au denumit-o lugdunin, este capabilă să trateze eficient şoarecii infectaţi cu Staphylococcus aureus, boală care poate cauza diverse înfecţii ale pielii. Atunci când cercetătorii au aplicat antibioticul pe plăgile afectate ale şoarecilor, s-a observat o reducere dramatică a zonelor infectate.

Bacteria capabilă să producă acest antibiotic, este prezentă la 10% dintre oameni, însă poate cauza şi infecţii. Cercetătorii au descoperit că doar 6% dintre cei 187 de pacienţi din spital, pe care i-au analizat, purtau bacteria, dar aveau în corp şi Staphylococcus aureus, în comparaţie cu cei 34% dintre pacienţii care nu purtau bacteria.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button