Home  /  Boli   /  Tinctura de valeriană tratează insomniile

Tinctura de valeriană tratează insomniile

Valeriana face parte din familia Valerianaceae, fiind o plantă cunoscută şi utilizată încă din antichitate. Grecii şi romanii o foloseau ca sedativ şi anxiolitic. Denumirea ştiinţifică a plantei Valeriana provine din verbul latin ,,valere” care înseamnă ,,a fi sănătos”.

Tinctura de valeriana este folosită pentru a trata insomnia, teama, palpitaţiile, hipertensiunea, migrena şi nervozitatea.

Este eficientă în tratarea insomniei datorită faptului că ajută la mărirea perioadei de somn şi îi îmbunătăţeşte calitatea acestuia. Se iau câte 15-20 picături, de trei ori pe zi, ultima înainte de culcare. Efectele evidente de îmbunătăţire a somnului apar după trei săptămâni de administrare.

Tinctura este eficientă şi în tratarea crizelor de angină pectorală dacă iei câte o linguriţă de trei ori pe zi, în cure de câte 40 de zile, cu şapte-zece zile pauză.

Tinctura se prepară din 20 g de rădăcini macerate timp de opt zile, în 100 ml de alcool de 70 grade, după care maceratul obţinut se filtrează şi se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button