Home  /  Boli   /  Aveţi mare grijă la şamponul cu care vă spălaţi copiii

Aveţi mare grijă la şamponul cu care vă spălaţi copiii

În urma unui studiu realizat recent în ţara noastră, specialiştii au constatat că 80% dintre şampoanele destinate bebeluşilor şi copiilor pot provoca alergii. De asemenea, doar 13% dintre produsele analizate sunt într-adevăr pentru îngrijirea bebeluşilor, în timp ce pentru 16% dintre ele producătorii nu recomandă utilizarea în cazul copiilor sub trei ani.

Majoritatea acestor produse conţine parabeni şi parfumuri sau arome sintetice, substanţe care pot creşte riscul de îmbolnăvire cu cancer sau diabet de tip II.

Medicii pediatri, dar şi unii producători, recomandă ca produsele pentru copii şi bebeluşi să nu conţină alcool, parabeni, alergeni, săpun sau parfum şi că autorităţile ar trebui să realizeze controale şi testări în cazul acestor produse.

Ar fi ideal ca pe fiecare dintre etichetele acestor produse să scrie clar ce conţin, pentru ca părinţii să ştie să se ferească de cele ce prezintă riscul de ai îmbolnăvi pe copilaşi.

În urma analizelor efectuate de Agentia Protecţiei Consumatorului pe 55 de produse pentru îngrijirea copiilor şi bebeluşilor, s-a demonstrat că doar 20% dintre acestea nu provoaca alergii, iar restul de 80% reprezentând un risc pentru micuţi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button