Home  /  Boli   /  Anumite lipsuri din organism iţi pot cauza migrene

Anumite lipsuri din organism iţi pot cauza migrene

Migrena, numită de asemenea durere de cap sau cefalee, poate dura de la două ore până la patru zile. Această durere de cap este acompaniată de tulburări ale vederii, sensibilitate la lumină, greaţă, durere severă şi vărsături. Migrena afectează foarte multă lume, atât femei cât şi bărbaţi, dar cel mai mare procent îl reprezintă femeile, aproximativ 75%.

Uneori, acestea apar în urma expunerii la temperaturi extreme ori din cauza consumului exagerat de zahăr. Ei bine, ceea ce nu știaţi este că o altă posibilă cauză a apariției migrenelor constă în lipsa unor vitamine din organism.

Potrivit unui studiu realizat recent, lipsa vitaminelor B6, B 12, D, precum și a acidului folic, poate sta la baza aparițiie migrenelor. Mai exact, riscul de a suferi de migrene, atunci când aveţi deficit al acestor vitamine, crește cu 300%.

Dacă suferiţi de migrene, ar trebui să știţi că următoarele alimente vă pot declanșa dureri de cap: avocado, banana, cafeină, brânzeturi, citrice, herig, linte, mazăre, mezeluri, prune, sardine, sos de soia sau vin.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button