Home  /  Boli   /  Persoanele care se culcă târziu mănâncă mai mult şi în general mai prost

Persoanele care se culcă târziu mănâncă mai mult şi în general mai prost

Un urma unor studii realizate de către specialişti a ieşit la iveală faptul că persoanele care se culcă târziu mănâncă mai mult, au o dietă nesănătoasă şi au, de obicei, un indice corporal ridicat. Practic, statul treaz până târziu poate duce la creşterea greutăţii cu un kilogram pe lună, spun specialiştii.

De asemenea, studiile au demonstrat importanţa somnului şi a faptului că adulţi au nevoie să doarmă aproximativ opt ore în timpul nopţii. Păstrarea unui program sănătos al somnului nu dereglează ritmul circadian al omului şi ajută la funcţionarea fără probleme a sistemelor metabolice şi psihologice.

Un studiu recent realizat pe aproximativ 50 de adulţi, privind somnul şi dieta acestora,  a relevat faptul că mai mult de jumătate din participanţi au un somn normal, pe când 44% din voluntari sunt persoane care dorm mai puţin.

De asemenea, s-a demonstrat că persoanele care se culcă mai târziu consumă mai multe calorii la cină şi, după ora 20:00, mănâncă mai multă mâncare de tip fast-food, beau mai multe băuturi răcoritoare cu multe calorii şi consumă foarte puţine legume şi fructe. Totodată, aceste persoane consumă cu 248 mai multe calorii pe zi decât cele care au parte de un somn sănătos.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button