Home  /  Boli   /  Află care este una dintre cele mai bune surse de vitamina C

Află care este una dintre cele mai bune surse de vitamina C

Acum că a venit sezonul rece trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne întări sistemul imunitar pentru a ţine la distanţă bolile de sezon. O soluţie pentru întărirea organismului o reprezintă măceşele, una dintre cele mai bune surse de vitamina C – 1.500 mg/100 g.

Trebuie ştiut însă că această vitamină se degradează foarte uşor atât după cules, dacă măceşele nu sunt consumate imediat sau uscate corect, dar şi în contact cu obiecte metalice.

Conţinutul maxim de vitamina C îl au măceşele în faza de început a coacerii, cu pulpa încă tare, care trebuie recoltate înainte de căderea brumei. Nu folosiţi măceşe complet coapte şi moi, deoarece în această fază ele conţin cantitatea cea mai mică de substanţe active.

Un preparat terapeutic, foarte bogat în vitamine este maceratul de măceşe obţinut la rece, fără fierbere. Se pun 100 g de măceşe într-un litru de apă şi se lasă la macerat 12 ore. Apoi se dizolvă 100 g de zahăr sau miere, se filtrează şi se păstrează la rece. Se recomandă consumul a două-trei căni pe zi, pe tot parcursul sezonului rece. Se poate adăuga lămaie sau flori de tei.

.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button