Home  /  Boli   /  Cercetătorii au descoperit un nou medicament împotriva hepatitei C

Cercetătorii au descoperit un nou medicament împotriva hepatitei C

Metforminul şi Alcarul sunt medicamente utilizate de obicei pentru a ţine sub control diabetul şi a combate obezitatea, dar ar putea fi de-acum înainte folosite cu succes în tratamentul infecţiilor cu virusul hepatitei C, deoarece sunt capabile să blocheze replicarea virusului, spun cercetătorii.

Se estimează că 3% din populaţia mondială suferă de hepatita C, doar în Europa existând circa patru milioane de purtători ai acestui virus. El agresesază celulele hepatice şi în primele faze ale bolii nu dă semne clinice evidente. Cronicizată, boala poate provoca ciroză hepatica la 17% dintre persoanele afectate şi chiar cancer la ficat (2%).

Metformin şi Alcar sunt deja disponibile pe piaţă şi deşi sunt necesare ulterioare teste clinice înainte de a fi prescrise în tratamentul hepatitei C, specialiştii cred că este vorba despre un imens pas înainte în bătălia cu acest virus.

Practic, cele două medicamente acţionează stimulând o enzimă numită AMP-chinaza, care reglează nivelul de energie în interiorul celulelor şi pe care virusul hepatitei C o reprimă pentru a se putea replica.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button