Home  /  Boli   /  Praful din locuinţă iţi poate crea probleme grave de sănătate

Praful din locuinţă iţi poate crea probleme grave de sănătate

Ştim cu toţii că praful nu este benefic pentru sănătate, însă oricât de des ai face curat în casă este aproape imposibil să scapi de el în totalitate.

Cercetătorii au realizat un studiu pentru a afla cât de tare ne afectează praful din casă. Aceştia au descoperit că se regăsesc mai bine de 45 de substanţe chimice dăunătoare în praful din casă.

Spre exemplu, ftalaţii sunt cei mai comuni compuşi chimnici toxici pe care îi regăsim în praful din casă. Aceştia provin din obiectele de plastic pe care le ai în casă, începând de la obiecte de decor şi până la jucăriile celor mici. Ftalaţii provoacă probleme respiratorii şi hormonale.

De asemenea, studiul arată că toţi oamenii, însă în special copiii, sunt expuşi zilnic la numeroase substanţe chimice pe care le regăsim în praful din casă, şi care ne pot crea probleme serioase de sănătate. Expunerea chiar şi la cantităţi mici de substanţe chimice combinate poate duce la complicaţii ale unor boli grave.

Pentru a preveni formarea „prafului toxic” în casa ta, este indicat sa eviti achiziţionarea oricarui produs sau obiect care conţine ftalaţi, fenol, ori substanţe fluorinate.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button