Home  /  Boli   /  Gustul amar în gură poate să trădeze anumite probleme de sănătate

Gustul amar în gură poate să trădeze anumite probleme de sănătate

Gura amară, cum este numită popular, poate fi un simptom al unei boli grave, dar poate fi şi semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ai consumat produse în exces, sau ai un deficit de bilă. In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva dintre semnificatiile gustului amar din gură.

Această afecţiune poate fi declanşată de probleme respiratorii, infecţii bacteriene şi alte afecţiuni, până la administrarea anumitor medicamente. Medicii atrag atenţia că în cazul în care acest gust neplăcut persistă, poate reprezenta un semn al unei boli a ficatului. Este recomandat să mergi la un medic specialist, dacă ai astfel de probleme.

Medicii mai spun că o altă cauză a acestui gust poate fi gingivita sau inflamarea gingiilor, dar şi abcesele dentare. După o intervenţie stomatologică, este posibil să te confrunţi cu un astfel de simptom, spun specialiştii. Şi problemele gastrice iţi pot crea dificultăţi. De pildă, boala de reflux gastro-esofagian reprezintă o cauză frecventă a gustului amar în gură, mai ales că sucul gastric este împins în sus, spre gât, rezultând modificarea gustului mâncării.

Una dintre cauzele bolii de reflux gastro-intestinal este mâncatul în exces sau consumul de mâncăruri grase şi picante. De asemenea, trebuie spus că şi anumite medicamente pot avea efecte neplăcute asupra gustului.

De exemplu, antidepresivele pentru anxietate şi tulburări de personalitate, vitaminele prenatale şi chiar antibioticele pot avea acest efect neplăcut. Deseori şi bolile de ficat şi afecţiunile biliare sunt cele care provoacă un gust amar în gură. De asemenea, dereglările hormonale pot declanşa acest simptom, care este experimentat în special de viitoarele mămici.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button