Home  /  Boli   /  Sosul de soia poate cauza mari probleme de sănătate

Sosul de soia poate cauza mari probleme de sănătate

Există mai multe tipuri de sosuri de soia în funcţie de modul de fabricare şi ţara în care sunt produse. Există sosuri de soia light – de culoare mai deschisă – acestea au perioada de fermentare mai scurtă şi sosuri de soia dark – cu perioada de fermentare extinsă. În unele sosuri de soia este adăugat zahăr ars sau melasă – aveţi grijă când le cumpăraţi să vă uitaţi pe etichetă. Zahărul sau melasa sunt adăugate pentru a-l face mai dulceag  şi pentru a-i da culoarea mai închisă, pentru a apropia un sos nefermentat corect de cel ce este fermentat cum trebuie şi să adauge un plus de savoare ce atrage clientul.

Cum sosul de soia se găseşte din ce în ce mai mult în reţetele pe care le preparăm, trebuie să fim cu băgare de seamă şi să evităm pe cât posibil sosurile de soia care au în compoziţie felurite substanţe care în mod normal nu au ce să caute în acest produs alimentar.

Iată care sunt principalele pericole la care te expui atunci când consumi astfel de sosuri:

Favorizezi apariţia cancerului la sân – izoflavonii din soia favorizează înmulţirea celulelor canceroase din ţesuturile sânilor.

Poate afecta tiroida – gitrogenii din sosul de soia sunt substanţe care interferează cu producerea de hormoni tiroidieni.

Afectează calitatea spermei – studiile confirmă scăderea calităţii spermei în urma consumului de sos de soia. Sosul de soia măreşte secreţia de estrogen, creând dezechilibre la nivelul organelor reproducătoare masculine.

Destabilizează rinichii – fitoestrogenii şi oxalaţii din sosul de soia cauzează probleme rinichilor, împiedicându-i să funcţioneze în parametri normali.

Duce la dependenţa de monoglutamat de sodiu – monoglutamatul de sodiu este un aditiv care potenţează gustul alimentelor, dar care provoacă şi dependenţă alimentară. Acest aditiv accelerează bătăile inimii, provoacă apariţia durerilor în zona pieptului şi favorizezaă apariţia depresiei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button