Home  /  Boli   /  Află ce băutură consumată în exces iţi poate îmbolnăvi tiroida

Află ce băutură consumată în exces iţi poate îmbolnăvi tiroida

Tiroida este o glandă în formă de fluture situată la nivelul gâtului. Aceasta are un rol esenţial în funcţia metabolismului. Când există perturbări ale activităţii glandei tiroide, pot fi afectate multe aspecte ale sănătăţii dumneavoastră.

Cei mai mulţi dintre noi ne începem ziua cu o ceaşcă de cafea, acesta nefiind un obicei prost în sine. Problemele cu tiroida apar, totuşi, atunci când consumul de cofeină devine exagerat. Specialiştii susţin că maxim două ceşti de cafea zilnic sunt mai mult decât suficiente pentru a nu ne provoca neplăceri legate de glanda tiroidă. Este important să protejăm această gladă deoarece ea este cea care menţine echilibrul în organism.

Substanţele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigeni. Potrivit unui studiu american, cei care consumă cel puţin două căni de cafea zilnic au un risc mai scăzut de a suferi de boli cronice de ficat, frecvente la alcoolici şi persoane supraponderale. Cafeaua are un rol pozitiv şi în cazul bolilor Parkinson  şi Alzheimer, însă trebuie consumată moderat. De asemenea, cafeaua stimulează capacităţile mentale, luptă împotriva cancerului şi contrar multor păreri, ajută inima.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button