Home  /  Boli   /  Află ce băutură iţi diminuează şansele de a rămâne însărcinată

Află ce băutură iţi diminuează şansele de a rămâne însărcinată

Este cunoscut faptul că un pahar mic de vin, de aproximativ 120 ml, nu are un impact asupra fertilităţii, însă cercetătorii susţin că femeile care consumă o cantitate mai mare din această băutură, aproximativ 250 de ml pe zi, au o fertilitate redusă.

La studiul realizat de către cercetători au participat 6.120 de femei cu vârste între 21 şi 45 de ani, care au fost monitorizate între anii 2007 şi 2016. Toate participantele încercau să rămână însărcinate şi nu au apelat la niciun tratament pentru fertilitate. S-au înregistrat, astfel, în cadrul studiului, mai puţine sarcini în rândul celor care au confirmat acest tipar de consum al vinului.

Astfel, s-au înregistrat 37 de sarcini în randul femeilor care au consumat 14 sau mai multe unităţi de vin pe săptămână (120 ml/unitate), comparativ cu 1.381 de sarcini în cazul femeilor care nu au consumat alcool.

Cercetătorii au atenţionat însă că observaţiile referitoare la cauza şi efectele înregistrate pot fi influenţate şi de alţi factori. Nu a fost luat în calcul, de exemplu, consumul de alcool al partenerului şi modul în care acesta poate afecta calitatea spermei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button