Home  /  Boli   /  Sucul de portocale şi ceaiul negru te protejează de cancerul ovarian

Sucul de portocale şi ceaiul negru te protejează de cancerul ovarian

În urma unui studiu care s-a desfăşurat pe durata a nu mai puţin de 30 de ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că sucul de portocale şi ceaiul negru, consumate în mod regulat, reduc riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian cu până la 31%, datorită conţinutului de flavonoide, compuşi chimici antioxidanţi.

Pe parcursul desfăşurării studiului au fost studiate dietele a aproximativ 172.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, pe o perioadă de peste 30 de ani şi au descoperit că cele al căror regim alimentar conţinea cantităţi mari de flavonoide, un tip de antioxidanţi găsit în ceai negru, vin roşu, mere şi citrice, au prezentat un risc mult mai scăzut de îmbolnăvire de cancer ovarian.

Pentru femeile care beau ceai negru în mod regulat, riscul a scăzut cu până la 31%, iar, pentru cele care consumă cantităţi mari de suc de citrice, în special de portocale, riscul a scăzut cu 21%, potrivit datelor studiului.

Un mare avantaj îl reprezintă faptul că ceaiul negru şi citricele pot fi foarte uşor de inclus într-o dietă, lucru care ne sugerează că schimbări simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important în ce priveşte reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian.

Practic, flavonoidele oferă protecţie îmbunătăţind circulaţia sangvină şi prevenind inflamaţiile. Cu toate acestea, medicii avertizează femeile să nu se bazeze exclusiv pe o dietă bogată în antioxidanţi şi să efectueze controale medicale regulate, mai ales în situaţia în care în familie au existat cazuri de cancer ovarian sau mamar.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button