Home  /  Boli   /  Seminţele de susan te scapă de tartrul dentar

Seminţele de susan te scapă de tartrul dentar

Tartrul sau “piatra” dentară cum i se mai spune în mod popular reprezintă un depozit organo-mineral de culoare galben-brună ce apare atât la dantura definitivă, cât şi la cea temporară, “de lapte” a copilului. Tartrul se poate forma de asemenea şi la nivelul punţilor dentare, protezelor şi aparatelor ortodontice.

Tartrul apare în urma unui întreg proces, care poate fi, bineînţeles, evitat. Bacteriile se depun pe dinţi, apare placa bacteriană şi apoi se formează tartrul care poate fi îndepărtat doar de medicul stomatolog în urma unor şedinţe specializate.

Igiena orală necorespunzătoare datorată unui periaj incorect sau insuficient duce la formarea unei plăci dentare care, pe măsură ce se acumulează, este tot mai greu de îndepărtat.

Iată o soluţie naturistă care te poate scăpa de depunerile de tartru:

Ai nevoie de seminţe de susan, deoarece acestea au un efect abraziv. Mestecă o linguriţă de seminţe de susan fără sa le înghiţi. Continuă apoi cu un periaj uscat, după care spală-te normal pe dinţi. După câteva practici de acest fel, vei observa cum dinţii se vor curăţa de tartru.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button