Home  /  Boli   /  Studiu! Românii işi pierd dinţii naturali foarte devreme

Studiu! Românii işi pierd dinţii naturali foarte devreme

Mulţi oameni nu sunt conştienţi de faptul că sănătatea dentară joacă un rol major, care afectează sănătatea generală a întregului organism. Este destul de comun faptul că oamenii consumă tot felul de alimente nesănătoase, iar unii dintre ei uită să se mai spele pe dinţi. Partea tristă este că astfel de persoane ajung mai târziu să dea o mulţime de bani pe tratamente stomatologice scumpe.

Această problemă este confirmatâ de studiile recente care  au scos la iveală faptul că mai mult de un sfert dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, unii dintre ei la vârste tinere, ceea ce reprezintă un procentaj de trei ori mai mare ca media din europa de 10%. În ultimii ani, tot mai mulţi români au ales să îşi înlocuiască dinţii lipsă cu implanturi dentare, în detrimentul soluţiilor clasice, precum protezele dentare.

Un studiu realizat între 2008-2012 şi 2013-2017 arată aproape o triplare a numărului intervenţiilor cu implant dentar în utimii cinci ani, ca urmare a campaniilor de informare şi educare a populaţiei.

Această cercetare a reunit 18.000 de pacienţi, bărbaţi şi femei, care locuiesc în mediul urban (în proporţie de 90%), de-a lungul a două perioade comparative de cinci ani, 2008-2012 şi 2013-2017.

Cercetarea a arătat o preocupare tot mai mare a românilor faţă de tratamentele cu implanturi dentare: numărul celor care le accesează este de trei ori mai mare, în prezent, faţă de acum cinci ani.

Astfel, dacă în perioada 2008-2012, aproximativ 31% din pacienţii care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar şi au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, în intervalul 2013-2017, 68% dintre pacienţii care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar şi au fost realizate 3.900 de astfel de proceduri, susţin datele centralizate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button