Home  /  Boli   /  Află cum trebuie să bei apa pentru a te hidrata corect
a

Află cum trebuie să bei apa pentru a te hidrata corect

Apa este cel mai important constituent al organismului uman. Omul pierde zilnic prin transpiraţie şi prin secreţii naturale până la 2,5% liri de apă. De aceea este imperios necesar să ne completăm rezervele de apă, pentru o funcţionare corectă a organismului.

Persoanele care intenţionează să slăbească se gândesc adeseori că pot să bea mai multă apă deodată pentru a reuşi astfel să piardă în greutate. Însă, în realitate, degeaba bem jumatate de litru de apă aproape dintr-o înghiţitură, pentru că această modalitate grabită de a consuma apa nu va avea aproape niciun efect favorabil hidratării organismului, deoarece trupul nu va avea suficient timp să o absoarbă şi astfel să se hidrateze în mod corespunzător.

Tocmai de aceea, specialiştii avertizează asupra faptului că cel mai indicat mod de a bea apă este să bem apa cu paiul şi să nu consumăm mai mult de 120 de ml de apă o dată. Mai bine bem apă de mai multe ori succesiv, mai bine consumam apă puţin câte puţin, decât să bem multă apă deodată, asta în condiţiile în care scopul principal pe care îl urmărim este hidratarea trupului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button